REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Psaní životopisu – Jobsi.cz poradí jak správně na to?

Když si hledáte novou práci, pak potřebujete mít dobře zhotovený životopis. Ten je klíčový, ve chvíli, kdy vás zaměstnavatel nezná a neví, jak pracujete a co všechno umíte, životopis vás právě dokáže představit. Ukáže všechny vaše výhody, všechny vaše klady. Je to v podstatě taková krátká vizitka, vaše prezentace v bodech, která napovídá o tom, kam se v pracovním životě chcete ubírat a co v něm vlastně chcete dokázat. Rozhodnete-li se psát životopis, je určitě dobré vědět, jak na to!

Správná struktura

Kdysi se psaly životopis podobně jako slohová práce. „Dobrý den, jmenuji se Lucie Nováčková, je mi 37 let, žiji se svým manželem a synem v Praze.“

Takhle většinou začínala celá řada životopisů, ale dnes už je takřka nevidíme. Právě strukturovaný životopis je dnes jedním z nejčastěji volených. Je snadno přehledný, rychlý a budoucí zaměstnavatel si v něm najde vše, co bude potřebovat.

Osobní údaje

V takovém strukturovaném životopise by rozhodně měly být osobní údaje jako jméno, příjmení, datum narození, adresa, telefonní číslo, e-mail a podobně. Co se e-mailu týče, vyhněte se raději adresám jako pusinka, kocourek a podobně. Zvolte si proto seriózní e-malovou adresu, ideálně tak aby v ní bylo uvedeno vaše celé jméno a příjmení.

Dosažené vzdělání

Uveďte svůj nejvyšší stupeň vzdělání, kterého jste dosáhli – název oboru a školy. Jestliže se vaše diplomová práce týkala pracovní pozice, určitě je dobré jí zmínit. Dále zde patří všechny jazykové znalosti, kurzy, praxe, školení a podobně.

Pracovní zkušenosti

Zde uveďte firmu, pracovní pozici, období, které jste v ní setrvali a krátký popis náplně práce. Je to ideální ve chvíli, kdy na pracovním portálu s nabídkou inzerce práce hledáte podobné zaměstnání, personalista zaměstnavatele tak bude vědět, co jste dělali a zda máte na požadovaný post kvalifikaci a zkušenosti.

Vyhledávač práce Jobsi.cz nabízí velkou spoustu pracovních nabídek na jednom místě, takže si v pohodlí najděte takovou práci, kterou si zamilujete a budete do ní chodit rádi. Pokud hledáte zaměstnance, stačí vložit inzerát na některý z portálů napojených do vyhledávače práce Jobsi.cz a brzo se vaše nabídka inzerce práce zdarma objeví i v největším vyhledávači práce. Inzerce práce na internetu je ta nejlepší volba jak v dněšní uspěchané době vyhledat ideálního zaměstnace a dát vědět o své volné pracovní nabídce uchazečům o práci.

Comments are closed.