REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Kvalitní PR buduje dobré jméno firmy

Udržování a budování dobré image firmy je důležitým předpokladem úspěšné firmy. Nástrojem pro budování vztahů s veřejností je Public Relations (PR).

 

Úkolem PR je budování dobrého jména firmy. Jedná se o dlouhodobou cílevědomou činnost, prostřednictvím které jsou poskytovány informace široké veřejnosti a získávány zpětné vazby.

Tak jako reklama je Public Relations součástí marketingového mixu. Na rozdíl od reklamy se ale jedná o dlouhodobou soustavnou činnost, jejímž prioritním cílem není prodej určitého produktu. Pro PR je nejdůležitější udržet a zlepšovat dobrou image firmy.

Přestože PR přímo neprodává, zvyšuje prodej. PR pomáhá, aby lidé důvěřovali značce a potažmo nabízeným produktům.

Mezi nástroje PR určitě stále patří tiskové zprávy, články v tisku, tiskové konference a komunikace s médii. Nedílnou součástí PR je také komunikace se zaměstnanci, pořádání firemních akcí, vydávání firemního newsletteru a budování loajality zaměstnanců. Mezi další formy PR patří sponzoring a charita. V současnosti patří mezi silné nástroje PR internet a zejména sociální sítě.

Pro úspěšné řešení PR jsou důležité dobré vztahy s novináři a schopnost komunikovat s médii, a to i v situacích pro firmu nepříznivých. Řešení PR na požadované úrovni je pro mnohé firmy svépomocí nereálné. Zejména středním a menším firmám se vyplatí spolupráce s profesionální PR agenturou. Mezi zkušené agentury, které poskytují komplexní marketingové služby včetně PR, patří společnost ANERI s.r.o. z Liberce.

 

https://www.aneri.cz/sluzby/marketingova-strategie/

https://www.aneri.cz/sluzby

https://www.aneri.cz/2019/05/23/kvalitni-pr-buduje-dobre-jmeno-firmy/

Comments are closed.