REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Uvex: Ochranné prostředky pro všechny situace

I přes pokročilý systém zdravotnictví lze oprávněně argumentovat, že není v ničím zájmu zanedbávat prevenci a ochranu při potenciálně nebezpečných aktivitách, ať už pracovních (při svařování, na montážní lince) nebo volnočasových (na sjezdovce, případně při jízdě na koni).

Uvex se soustředí na oba zmíněné světy. Je dokonce partnerem mezinárodního sportu a jako takový podporuje více než tisíc vrcholových sportovců ochrannými přilbami a brýlemi.

Ochranné přilby a brýle

Ochranná přilba je pro spoustu manuálních prací nezbytná život ochraňující pomůcka a správný design přilby zásadně ovlivňuje jak pohodlí při nošení, tak efektivitu. Přilby uvex pheos mají v tomto směru tři funkce, a to ochranu hlavy, sluchu a zraku – pomocí obličejového štítu, který se snadno spojí pomocí magnetického systému. I přes tyto dva komponenty je hmotnost rozložena rovnoměrně po celé hlavě. Ergonomický design navíc umožňuje pohodlné dlouhodobé nošení.

Ne vždy dává smysl obličejový štít a pro takové případy jsou zde ochranné brýle. Kromě většího komfortu nabízí například ochranu proti UV záření, antireflexní povrchovou úpravu, nebo také tónování zorníků pro práci v lese.

Ochrana sluchu

Hluk může být nejen nepříjemný, ale až zdraví ohrožující. Jak se proti němu chránit? Na výběr jsou třeba jednorázové a opakovaně použitelné ušní zátky, které se přizpůsobí uchu a výrazně sníží tlak na ušní kanálek.

Další možností jsou ochranné mušle, které lze pomocí adaptéru umístit na mnoho pracovních průmyslových ochranných přileb, které často doplňuje ještě ochranný štít.

Ochranné a pracovní oděvy

Jednotlivé ochranné prvky doplňují nezbytné pracovní oděvy, které jsou jak funkční, tak stylové a doplňují ochranné oděvy. Kromě běžných znovupoužitelných oděvů lze zmínit také jednorázové ochranné kombinézy sloužící jako ochrana při manipulaci s chemikáliemi, případně oděvy s povrchovou úpravou proti odletujícím jiskrám.

Ochranné rukavice a obuv

Ruce jsou v častém kontaktu s potenciálním zdrojem nebezpečí. Úlohou ochranných rukavic je chránit před mechanickými riziky, při manipulaci s chemikáliemi, nebo také ochrana proti proříznutí.

Výše zmiňované doplňuje ochrana nohou vhodnou obuví. Například pro logistiku, řemesla a lehký průmysl obuv splňující atributy jako je lehkost, štíhlost a pružnost.

Comments are closed.