REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Satelitní přijímače

Satelitní přijímač je zařízení umožňující příjem digitálního vysílání ze satelitu. Satelitní příjem probíhá pomocí satelitního kompletu, který obsahuje satelitní přijímač, parabolu, konvertor, Skylink kartu a koaxiální kabel. Satelitní přijímač určuje, které programy se budou přijímat a v jaké kvalitě. Kolik programů budete přijímat určuje satelitní přijímač v kombinaci s přístupovou kartou.

Chcete-li obohatit svou programovou nabídku o více programů, pak se vyplatí investovat do combo přijímače nebo přijímače s podporou Cryptoworks.

– Combo přijímače mají oproti klasickým tu výhodu, že pomocí nich nepřijímáte pouze programy ze satelitu, ale také z pozemí digitální sítě. To umožňuje velké obohacení programové nabídky.

– Přijímače s Cryptoworks mohou být v podobě přijímačů s integrovanou čtečkou karet nebo se slotem na modul. Po vložení karty a zaplaceni jednorázového poplatku se Vám pak zpřístupní zvolené programy.

Kvalita přijímaných programů závisí na přijímači. Některé přijímače totiž neumí zobrazit HDTV rozišení, ale jen SDTV. HDTV a SDTV jsou standardy rozlišení pro určítá vysílání a udávají počet bodů, které je možno zobrazit v horizontální a vertikální rovině. Poměrem údajú o rozlišení pak lze určit formát (běžné/širokoúhlé vysílání). Satelitní přijímače, které umí přijímat i programy ve vysokém rozlišení se označujíSatelitní přijímače HD

Na trhu se také vyskytují satelitní přijímače s různými specifickými vlastnostmi. Takové přijímač bývají dražší, ale nabízí spoustu dalších možností:

Satelitní přijímače s integrovaným HDD

Tyto přijímače mají zabudovaný pevný disk. Na něj lze nahrávat různé programy. V přípaě dvou tunerů v přijímači lze také jeden program sledovat a jiný nahrávat. Integrovaný HDD je velkou výhodou. Nahrávané programy jsou ukládány ve stejném formátu a rozlišení jako rozlišení, ve kterém je vidíte na televizoru. Nahraný program pak lze bez jakýchkoliv potíží přehrát pomocí přijímače, nebo v případě, že je přijímač vybaven USB portem, na počítači.

Multifunkční přijímače

Tyto přijímače bývají nejlépe vybaveny. Obsahují porty na přenos souborů do počítače prostřednictvím vyměnitelných zařízení (USB), k připojení do počítačové sítě (LAN), aktualizační konektory (RS-232) atd. Tyto přijímače pracují nejčastěji pod operačním systémem linux. V případě integrovaného HDD je pak možno libovolně přenášet data do přijímače a zpět do počítače.

www.satelitnik.cz

Comments are closed.