REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Energetický průkaz vás ochrání před nákupem energeticky náročné stavby

Majitelé domů nebo lidé, kteří se chystají stavět, jsou povinni pro stávající nemovitost nebo novostavbu zajistit energetický průkaz náročnosti budovy. Vztahuje se na vás tato zákonná povinnost, ale nevíte, kde se energetické průkazy vydávají? Kontaktujte projekční kancelář Praha, která se zabývá vydáváním energetických průkazů v hlavní metropoli i v rámci celé České republiky. Držením PENB (Průkazu energetické náročnosti budovy) naplňujete zákonnou povinnost a předcházíte tak možnosti vysoké pokuty od kontrolních orgánů.

 

Průkaz na ochranu spotřebitele

K čemu konkrétně slouží energetické průkazy a za jakým účelem se vydávají? PENB je dokument, který mapuje energetickou náročnost provozu budovy, a tím chrání spotřebitele před nákupem nebo výstavbou energeticky náročné stavby. Můžete se tak vyhnout koupi či pronájmu nemovitosti, která by nadměrnou spotřebou energií v budoucnu velmi zatížila vaši peněženku. Projekční kancelář Praha mohou oslovit stavitelé a vlastníci všech staveb, včetně bytových jednotek či rodinných domů. Vydané energetické průkazy platí po dobu deseti let nebo do provedení výrazné rekonstrukce příslušné stavby.

 

Projektování a energetický průkaz

Pokud požádáte o vydání energetického průkazu, danou nemovitost nejprve navštíví energetický auditor. Jeho úkolem je vypracovat obsáhlou studii ohledně projektování a stavby domu. Teprve potom mohou být energetické průkazy uděleny. Projekční kancelář Praha se zaměřuje na vypracování obsáhlé studie, která slouží jako podklad pro vydání energetického průkazu, ale není součástí původního projektování. Je však nutné projektové dokumenty předat auditorovi k posouzení. Ceny energií neustále stoupají, a z toho důvodu se projekční kancelář Praha snaží v rámci vypracovávání projektů domů o co nejnižší energetickou náročnost daného projektu. Pokud vám není cokoliv jasné, můžete se na profesionální tým projekční kanceláře kdykoliv obrátit.

Comments are closed.