REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Pořídit si plastovou střešní krytinu se nakonec ukázalo jako dobrý nápad

Říká se, že jarní a vánoční úklid jsou nejdůležitější úklidy ze všech těch, které vykonáváme ve své domácnosti. Nesouhlasím s tím. Takový úklid, jaký jsme zažili začátkem podzimu, jsme ještě nikdo neabsolvovali. A se sklizní to nemělo nic společného.

 

Popíšu to jednoduše: shořela nám část domu. Nikomu se naštěstí nic nestalo, i když tenkrát jsem měla sto chutí za to manžela přinejmenším vyfackat. Byla to jeho vina, protože usnul s cigaretou v posteli. Jako zázrakem se mu nic nestalo, měl jen lehké popáleniny, ale z povlečení se oheň rychle přehoupl na závěsy a pak už to jelo jako po másle. Když jsme sečetli škody a zjistili, co vše se musí opravit a co přežilo, byli jsme jako ve špatném snu. Zároveň jsme si uvědomovali to štěstí, že dům nemusíme bourat a stavět nový. Nyní po roce mohu říci, že už jsme z nejhoršího venku a náš dům zase vypadá dobře. Ne jako dřív, tak už nikdy vypadat nebude, ale už se zde opět cítíme jako doma.

Tento dopis píšu z důvodu, abych poděkovala za služby firmě Capacco, od které máme novou střešní krytinu. O této firmě jsme se tenkrát dozvěděli od mého bratra, našli jsme si webové stránky, prozkoumali fotogalerii, výhody a cenu této střešní krytiny. Zprvu mě hlavně překvapilo, že je tato střešní krytina plastová.

Vzhledem k tomu, že se jedná o PVC materiál, vyznačuje se krytina samozhášivostí i dobrou odolností proti UV záření a povětrnostním vlivům. Po osobní zkušenosti s plastovou střešní krytinou mohu souhlasit, že myšlenka použít recyklovaný PVC na materiál krytiny byl dobrý nápad, i vzhledem k ekologickému hledisku.

Nechtěla jsem se unáhlit, s rodinou jsme zvažovali i další firmy, ale nakonec jsme se rozhodli pro Capacco. A proč? Protože je relativně levná, tudíž cenově dostupná i pro nás v době, kdy jsme měli velké finanční výdaje, dále je trvanlivá s tím, že máme záruku 20 let a to není málo.

Nebyl to pro naši rodinu lehký rok, ale mělo to i své výhody – stmelili jsme se jako rodina a nový dům je přeci jen hezčí.

Comments are closed.