REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Starat se o zahradní bazén je pro mě hračka

Nikdy dříve jsem nechtěl zahradní bazén. Kolik jen s tím musí být starostí, říkával jsem si. Člověk musí pořád hlídat čistotu bazénové vody, pH vody, kupovat každou chvíli chlor do bazénu, sůl do bazénu, na zimu zazimovač. Kolik jen může stát bazénová plachta, která se beztak brzy rozpadne. A tak podobně. I když děti škemraly, že chtějí mít bazén, nepovolil jsem. Dnes již vím, jak jsem se mýlil. Zjistil jsem, že pokud znáte dobrý obchod s bazénovou chemií a příslušenstvím, je starost o bazén úplná hračka.

 

Svůj názor jsem změnil, když naši rodinu pozval můj nový kolega na grilování. Ocenili jsme jeho skvěle udržovanou zahradu, jíž vévodil velký zahradní bazén. Když jsem nadhodil, že musí být dřina se o takový bazén starat, kolega se jen smál. A začal vysvětlovat, že všechny přípravky, ať už se jedná o bazénovou sůl, algicid či třeba multifunkční tablety, nakupuje zásadně přes internet a pouze v internetovém obchodě Bazénová chemie Praha od firmy Techneco. Tam lze totiž sehnat pouze kvalitní a české přípravky jejich vlastní produkce, žádný čínský „šmejd“, jak se kolega pohrdavě vyjádřil. Ale hlavně – nakupování zabere minimum času a vše má brzy doma.

 

Veškeré vybavení bazénu prý kolega koupil také v tomto obchodě. Pořídil si bazénovou plachtu, bazénový vysavač, filtraci a písek do filtrace, bazénový kartáč…no, chrlil toho na mě hodně. Se vším prý je maximálně spokojen.

 

Mé námitky, že provoz bazénu musí stát majlant, hravě vyvrátil. Pokud víš, jak se o bazén starat, povídá, a používáš jen kvalitní přípravky, voda vydrží dlouho čistá a údržba je tím pádem levná a rychlá. Manželce i dětem se to moc líbilo a tak není divu, že po zbytek návštěvy do mě hučeli, ať si taky bazén konečně pořídíme.

 

Teď už jsem se na zahradní bazény díval trochu jinak. Přesto jsem měl obavy, že jako „zelenáč“ údržbu bazénu nezvládnu. Kolega mi však ukázal stránky obchodu Bazénová chemie Praha, kde jsem si mohl přečíst řadu návodů a článků, jak pečovat o bazén. „Když si nebudeš vědět rady, zavolej jejich Seňoru Chloritovi,“ poradil kolega. Sám prý již takto párkrát jeho služeb využil ke své plné spokojenosti.

 

Jak jsem nyní rád, že jsem nakonec bazén na zahradu pořídil. S obchodem Bazénová chemie Praha je všechno opravdu hračka. Vyzkoušejte a nebudete litovat!

Comments are closed.