REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Dámské kabelky přes rameno i do ruky

Kabelka

Nepostradatelná věc téměř každé ženy. Nejen, že v ní nosíte věci každodenní potřeby, kabelka je také designovým doplňkem. Je proto těžké vybrat si tu správnou a sladit ji s celkovým vzhledem. Zaměřujeme se proto zejména na nejoblíbenější typy kabelek obzvláště pak na ty, které se dají nosit na rameni a/nebo v ruce.

Už to, jaký způsob nošení kabelky preferujete, o Vás může leccos vypovídat. Například nošení dámské kabelky klasicky na rameni říká o své majitelce, že má ráda věci pod kontrolou. Naopak nošení kabelky v ruce svědčí o Vaší podnikavosti a praktické povaze.
Oba tyto způsoby, jak nosit kabelku jsou velice pohodlné a praktické, obzvláště oproti známému nošení na předloktí, kdy je Vám v kabelce těžký i diář.

Jak chápat kabelku „přes rameno i do ruky“?

Kabelky, které se dají nosit danými způsoby se různí. Pojďme se ve zkratce mrknout na ty nejznámější a nejoblíbenější z nich:

Psaníčka

Kabelka menšího rozměru, vhodná zejména na plesy, společenské akce a party. Nosí se buď právě v ruce, nebo na ozdobném poutku na rameni (pokud jej má). Vejdou se Vám do ní jen ty nejnutnější věci, jako je mobil, peníze, klíče a případně rtěnka či pudr. Měla by být zdobnějšího rázu, právě protože je určena na významnější akce.

Pracovní kabelky

Kabelka, kterou nosíte každý den do práce nebo na nákup nebo na obojí. Většinou na ni máte velké nároky, jelikož se do ní musí vejít spousta potřeb a nezbytností, které během takového náročného dne potřebujete. Zároveň by však měla takovou zátěž vydržet, vypadat elegantně a dát se jednoduše kombinovat s jakýmkoliv oblečením. Opravdu není jednoduché takovou kabelku sehnat, ale když už se Vám to podaří, střežte ji jako oko v hlavě.
Pracovní kabelka je nejlepší ve variantě na jedno rameno, jelikož tak unesete její vysokou zátěž bez větších problémů. V dnešní době však můžete takovou kabelku pořídit i ve variantě do ruky, či na předloktí, pokud však bude doplněna odnímatelným popruhem. Tyto popruhy si většina žen ihned spojuje s crossbody nošením (přes tělo), které není při vyšší váze a větší velikosti kabelky zrovna ideální, a proto je nevyužívají. Ovšem zkrátíte-li si tento popruh na délku vhodnou k nošení na rameni, může Vám z kabelky vytvořit perfektně variabilní kousek!

Kabelka – aktovka

Zde se dostáváme do vod každé moderní business ženy. Kabelka-aktovka je obdobou pánských aktovek, ale v ženském stylu. Obsahuje tak spoustu přihrádek pro přehlednost a je svým krátkým poutkem přednostně určena k nošení v ruce. V současnosti se však i tyto kabelky většinou dodávají s odnímatelným popruhem, který můžete využít pro nošení kabelky přes rameno případně i přes tělo.

Comments are closed.