REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Virtuální kancelář v Praze

Každá společnost musí mít povinně sídlo. Mnozí, zejména začínající podnikatelé, kteří mají málo zaměstnanců, však nechtějí platit zbytečně vysoké sumy za pronájmy kancelářských prostor, či dokonce jejich zakoupení. Právě z těchto důvodů vznikla možnost zajistit si virtuální kancelář, respektive virtuální sídlo firmy a to například v Praze. Ta přináší nemalému množství podnikatelů několik výhod.

Jak funguje virtuální kancelář

V rámci využívání této moderní služby nepronajímáte fyzické prostory, nýbrž jen samotnou adresu v  kancelářském komplexu na velice prestižní adrese v Praze. Díky této pozitivní změně tak můžete oslnit své potenciálních obchodní partnery. Virtuální kancelář v Praze může mít samozřejmě spoustu podob a nemusí jít o pouhý pronájem zajímavé adresy. Za různé příplatky si lze pronajmout zasedací místnosti, skutečné kanceláře a využívat řady dalších nadstandardních úkonů. O velice pestrou a finančně zajímavou nabídku se ostatně může postarat dlouholetý specialista na tento segment, který patří v podstatě mezi nejstarší subjekty prezentující obdobné služby. Je to společnost Profi-kancelář s.r.o., se svojí bohatou a zajímavou produktovou nabídkou.

Nižší pravděpodobnost kontroly úřadů ve virtuální kanceláři

Pokud využijete virtuální kancelář, tak jistou výhodou je nižší pravděpodobnost kontroly ze strany státní správy. Nejmenší pravděpodobnost daňové kontroly je v Praze. Jsou zde zaregistrovány tisíce firem. Pravděpodobnost daňové kontroly u firmy s virtuální kanceláří tak vychází jednou za několik desítek let. Firma s virtuálním sídlem je místně příslušná úřadům, do jejichž působnosti adresa kanceláře spadá. Místně příslušnému finančnímu úřadu podávají veškerá daňová přiznání. V případě daňové kontroly pak musí s tímto úřadem jednat. Také vozidla registrovaná na firmu je nutné přihlásit na místně příslušném dopravním inspektorátu.

Na základě novely občanského zákoníku z roku 2009 je možné zvolit sídlo firmy také na adrese odlišné od místa, kde je její skutečná správa. Zároveň je však nutné sídlo firmy řádně označit, doložit vlastnické nebo jiné právo k užívání prostor a zajistit přebírání korespondence, což u služby virtuální kancelář není problém.

Comments are closed.