REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Proč vystavět sportoviště i vaší obci?

Obecně se říká, sportem ku zdraví. Přísloví, které už dříve platilo a které v současné době půné sedavých zaměstnání platí stále víc a víc. A platí navíc v každém věku. Vhodné je pak začít již v dětství, ale i v dospělosti můžete začít dělat nějaký sport. Důležité je mít kde sport provozovat.

Pořiďte si sportovní halu i do svého města

Mezi základní prvky občanské vybavenosti v současnosti řadí sportoviště v podobě sportovních hal, hřišť či tenisových kurtů. Stávající obyvatelé konkrétního města či obce chtějí zpravidla po svých zastupitelích, aby byla v místě jejich bydliště zahájena výstavba sportovišť. Jen málokde je totiž víceúčelových hřišť opravdu dost. Potenciální obyvatele konkrétních obcí a měst zase přítomnost víceúčelových hřišť dokáže nalákat k přistěhování. V takto vybavených místech je pak poměrně dost živo. Dostatek sportovišť tomu dokáže pomoct.

Pevnou nebo nafukovací halu? Pakliže je již rozhodnuto, že ke stavbě sportoviště opravdu dojde, nabízí se pak zájemcům nafukovací a pevné haly. Nafukovací a pevné haly je možné skládat a případně přesunovat jinam, nicméně s nafukovacími halami lze manipulovat pohodlněji. Dávají jim přednost hlavně provozovatelé sportovišť, kteří chtějí nafukovací halu na léto sundat a dopřát sportovcům hru na čerstvém vzduchu. Pevné haly jsou naopak levnější, a to zejména co se provozních nákladů týká, respektive aspoň ve vytápění.

Výběr povrchu sportoviště

Předně je nutné zvážit, jaký budete chtít bezúdržbový sportovních povrch. Na výběr je pak např. pravá umělá antuka, vpichované koberce, polypropylenové povrchy se zárukou až patnáct let a životností až neuvěřitelných 30 let či jiné sportovní povrchy dle potřeb a požadavků budoucích sportovců a objednatele. Možností je v dnešní době spousta a stačí jen ochota investovat peníze do opravdu užitečné věci.

Comments are closed.