REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Zděný nebo montovaný dům?

Chystáte se stavět, ale nejste si tak trochu jisti, jaký typ stavby vlastně zvolit? Zda zděnou nebo dřevostavbu, jestli to bude zdlouhavá stavba nebo poněkud rychlejší? Velkou úsporou času, ale také peněz je trend moderní doby, na který se ovšem mohou názory lišit, tedy montované domy. Ty mohou být realizované na klíč, což je možnost, která se jeví zejména pro mladé lidi, kteří chtějí co nejdříve bydlet, naprosto dokonale. Zkusme si trochu srovnat, v čem je dům na klůč lepší nebo horší než právě dům z poctivého zdiva.

Rychlost vítězí i při stavbě domu

Prvním nesporným plusem je velice rychlá realizace, tedy postavení daného objektu. Hned po stavebním povolení již můžete kontaktovat společnost, která se takovými zednickými pracemi zabývá, pozvat si projektanty, no a pak už se dát do díla. A trvá to opravdu krátkou chvilku, většinou se vlezete do tří měsíců, od podepsání smlouvy. Montované domy na klůč se mohou stavět po celý rok, není pravdou, že v zimě to nejde, jak si spousta lidí myslí.

Jak je to vlastně s cenou?

A co pak cena? Onen faktor, na který se zákazníci ptají nejvíce? I ta je velmi příznivá a dá se považovat za mnohem přijatelnější, než je tomu u náročných zděných staveb. Samozřejmě nechci stále zdivo snižovat, to vám klidně může vydržet i několik století, ale přece jen rychlá stavba je rychlá stavba, a ne každý myslí zase tolik dopředu.

Pokud tedy přemýšlíte v horizontu spíše desetiletí, bude pro vás dům na klůč naprosto dokonalou volbou.

Možnost vlastních úprav

Skvělé je také to, že si můžete nechat postavit jednoduše jen holodomy nebo hrubou stavbu a po té se pustit do dalších prací vlastníma rukama, tedy pokud jste natolik kvalitním řemeslníkem nebo kutilem. Například si takto můžete sami vybudovat krb, komín, vyladit střešní krytinu, realizovat odpady, obklady nebo dlažbu.

Energie, kterou uspoříte

Tím nejhlavnějším přínosem takovýchto domů je jejich nenáročnost na energii. Jsou to samozřejmě nízkoenergetické domy, které využívají lehkou konstrukci, skvělou izolaci k tomu, aby dokázali odolávat i nejvíce extrémnímu klimatu.

Comments are closed.