REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

GPS navigace a další užiteční pomocníci z geoobchodu

V oborech jako je stavebnictví nebo geodezie mají měřicí přístroje své pevné místo. Potřebujete znát přesný a rychlý výsledek pro další činnost. Tyto přístroje se neustále zdokonalují. Sehnat je můžeme v geoobchodě. Geodezie se zabývá mapami, plány, hranicemi pozemků a jejich vyměřováním, vytyčuje sítě nebo určuje kubaturu hmoty. Tyto údaje bez přesného měření nezískáme. Existují pomocníci mechaničtí, ale i digitální. V mnoha profesích, ale i v běžném životě, se hodí GPS navigace a GPS mapy. Další pomůcky se hodí i pro kutily.

Zaměření skoro bez práce se stavebními lasery

Laserové přístroje jsou velmi praktické, a to nejen ve stavebnictví. Kvalitní stavební lasery dokážou vše v mžiku změřit, a to skoro bez námahy. Jsou velmi přesné, vytyčíte díky nim body i rovinu. Existuje mnoho modelů jak pro kutilské, tak i profesionální využití. Pořídíte nivelační, křížové, rotační i jiné lasery. Pokud si nevíte s výběrem rady, požádejte o pomoc odborníky v obchodě. Digitální přístroje jsou nemalou investicí, a byla by škoda zakoupit nějaký nevyhovující. Využití dnes najdou i praxí prověřená měřící kolečka, a to v mechanické i digitální podobě. Využijete je nejen v rovině, ale i v obloucích a křivkách. Fungují na velmi jednoduchém principu. Stačí umístit je na začátek trasy, zapnout a dojet s nimi do cíle.

Vyměřte rovinu s nivelačními přístroji

Přesně zaměříte vodorovnou rovinu pomocí optických nebo digitálních nivelačních přístrojů. Tento krok je ve stavebnictví základem. Bez roviny toho moc nepostavíte. Důležité je rovněž vytyčení úhlů, vodorovných a výškových. K tomu slouží teodolity. Pokud jsou elektronické a se světelným dálkoměrem, nazývají se totální stanice. Pomocníků pro měření nejen na stavbách je ale daleko více. Koupit je můžete v kvalitním Geoobchodě.

Comments are closed.