REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Dovolená v ČR s dětmi

Brouzdáte po internetu a hledáte ten správný tip na pohodovou dovolenou? Všude na Vás vyskakují nabídky exotických krajů, ale Vás láká spíše atraktivní dovolená s dětmi v Čechách nebo na Moravě?

Co byste řekli na malebné jižní Čechy? Zde se nachází mnoho měst, kde je bohaté kulturní vyžití a zároveň budete jednou nohou v kouzelné přírodě. Jižní Čechy patří k nejnavštěvovanějším destinacím v České republice.

Proč zrovna jih Čech?

Je známo, že například Třeboňsko či Českobudějovicko, Česká Kanada a další jsou označovány jako ráj pro milovníky přírody, rybáře, cyklisty, houbaře, koupání v přírodě. Nachází se zde spousta cyklistických cest a turistických tras s celou řadou zajímavostí.

Skvělá zpráva je i ta, že pokud Vám plány překazí nevítaný déšť a chladné počasí, můžete vyrazit na řadu zámků, hradů a kulturních památek či středisek, kterých je v této oblasti také nespočet. Dovolená v jižních Čechách je vhodná pro všechny věkové i zájmové skupiny.

Kde se ubytovat?

Jak již bylo zmíněno, každoročně sem zavítá několik tisíc turistů a na tento nápor jsou připravená i ubytovací zařízení, kterých je zde opravdu dostatek. Většinou jsou určené pro páry, rodiny s dětmi a menší i větší skupiny přátel. Samozřejmostí bývá vybavená kuchyňská linka a bezpečná úschova Vašich kol.

Avšak pokud si nepotrpíte na ubytování v apartmánech, ale radši byste tříhvězdičkový hotel, kde budete mít vše s veškerým servisem? Nabízí se tedy ubytování ve městě České Budějovice, jedná se o strategicky položené město, kde budete mít na dosah ruky veškeré vyžití. V centru se nachází hotel České Budějovice, který nabízí poměrně levné ubytování a rozhodně uspokojí Vaše potřeby.

Památky, které stojí za zmínku a doporučení

Pokud Vás tedy návrh na dovolenou v jižních Čechách nadchl, zde najdete pár těch nejzajímavějších doporučení, kam rozhodně zavítat. Jedná se tedy například o Třeboň, což je lázeňské město v okruhu 20 kilometrů od Českých Budějovic.  Blíže se nachází zámek Hluboká nad Vltavou, na kterou se dostanete také po cyklostezce právě z Českých Budějovic. A výlet si můžete také naplánovat na vzdálenější místa v jižních Čechách jako je Šumava, Lipenská přehrada a další…

Comments are closed.