REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Využijte dotace na tepelná čerpadla

Přišel Vám opět velký účet za vytápění? Chcete snížit Vaše náklady na teplo? Mezi nejčastější a nejoblíbenější nízkoenergetické systémy v dnešní době patří tepelná čerpadla. Tepelná čerpadla jsou vhodná i pro velké a také starší domy, které se vyznačují značnou tepelnou ztrátou. Pořiďte si tepelné čerpadlo s finanční dotací v programu Nová zelená úsporám.

Tepelná čerpadla jsou velmi efektivním řešením vytápění. Zajišťují komfortní teplo v každé místnosti a přitom pracují velmi hospodárně. Jejich provoz je velmi tichý, protože řízení otáček je regulováno. Reverzibilní tepelná čerpadla umožňují jak vytápění pokojů během zimy, tak chlazení v horkých dnech.

Jak fungují tepelná čerpadla?

Tepelné čerpadlo odebírá energii z okolního prostředí a využívají k výrobě tepelné energie pro vytápění ve vaší domácnosti. Tepelná čerpadla mohou získat energii z vody, vzduchu nebo země. Tepelné čerpadlo vzduch voda patří mezi nejoblíbenější variantu za rozumnou cenu.

Tepelné čerpadlo vzduch voda

Tepelná čerpadla vzduch voda získává energii ze vzduchu okolního prostředí, kterou následně, opačným procesem než fungují chladničky, mění na teplo pro vytápění. Nemusíte mít obavy ze zimních měsíců, protože tepelná čerpadla plně fungují i při teplotách pod bodem mrazu.

Ceny tepelných čerpadel

Nízkoenergetická a ekologická tepelná čerpadla nejsou zcela levnou záležitostí, ale díky dotačnímu programu Nová Zelená Úsporám můžete získat peníze až ve výši 75 000 Kč. Zelená úsporám 2015 je právě spuštěna a příjem žádostí potrvá až do 31. října 2015. Dotace na tepelná čerpadla Vám přitom často pomůže vyřídit společnost, u které tepelné čerpadlo kupujete.

Neváhejte a podívejte se také na možnosti nízkoenergetického vytápění. Nechte si udělat kalkulaci a poradit, která z nabízených možnosti bude pro Vás nejvhodnější.

Comments are closed.