REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Pracovní plošiny – užitečný pomocník

Nemusí se to týkat zrovna vás, ale určitě jste ji už potkali, pracovní plošinu. Pracovní plošina je zdvihací elektrické zařízení, které je vybavené zpravidla jedním místem pro obsluhu v podobě koše nebo plochy obklopené zábradlím. Pracovní plošiny umožňují práci ve výškách (oprava elektrického vedení, střechy či oken nebo na místech špatně dostupných). Plošiny přitom často nejsou pohyblivé jen do výšky, ale je možné s nimi hýbat i do stran – ve vzdálenosti, kterou umožňuje hybné rameno. Zároveň je vozík s pracovní plošinou dostatečně malý, aby se dostal na požadované místo, kde je třeba práci vykonat. V případě využití většího ramena je pak pracovní plošina na závěsném vozíku za tažným vozidlem a k požadovanému místu je přistavena a zakotvena k zemi samostatně.

Je lepší plošinu půjčit nebo koupit?

Vždycky je v první řadě nejdůležitější vědět na co a jak často budete plošinu potřebovat. Pro obyčejného smrtelníka je plošina něčím, co využije tak jednou za rok – a to ještě záleží na tom, kde a jak bydlí či co všechno kolem svého domu dělá. V okamžiku, kdy jste klempířem či pokrývačem nebo vlastníte i malou stavební společnost je plošina něco, co byste využít mohli. Pracovní plošina se hodí jak k opravě fasády, oken či krovů, tak třeba i specialistům na fasády.

Zapůjčení plošiny je tedy určitě lepší než její zakoupení. Jedna si tak vyzkoušíte všechno, co plošina nabízí a plošinu si zapůjčíte zpravidla již s obsluhou. Zaučená obsluha má praxi a plošinu přesně a rychle dostane na místo, kde ji potřebujete. Na pronájem plošin využijte renomovaných firem. Odborníci na plošiny zajistí i případný servis nebo výměnu v případě, že plošina přestane fungovat během jejího zapůjčení. Pokud již plošinu máte, pomůže s její případnou opravou.

Na co všechno s plošinou

Pracovní plošinu využijeme v těžce dostupných místech zevnitř nebo v opravdu vysokých výškách. Plošiny můžete vidět u specialistů, kteří opravují elektrické vedení nebo prořezávají staré stromy. Plošina pohodlně vyveze pomocí obsluhy či vlastního ovládání (tady záleží na typu plošiny) pracovníka do výšky, kde může svou práci vykonat. Pracovní plošiny se nemusejí ale primárně využívat pouze na práci, jejich uplatnění najdete i v oblasti zábavy. Pracovní plošina je často odrazovým můstkem třeba pro bungee jumping. Větší plošina vyveze instruktora a skokana do určité výšky a nad otevřeným prostranstvím může proběhnout skok.

Comments are closed.