REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Letní prázdniny 2015

Už se také jako Vaše děti těšíte na letní prázdniny? Na druhou stranu pro Vás vyvstává také řada věcí, které je třeba vyřešit co nejdříve. Například kam vyjedete s dětmi na letní prázdniny tento rok, aby bylo v okolí spoustu zábavy pro děti a zajímavostí pro Vás? S tím také přichází hledání levného a zároveň pěkného ubytování pro celou rodinu. Hledáte-li inspiraci, kde strávit dovolenou s dětmi, máme pro Vás tip.

Dovolená v jižních Čechách

Malebné jižní Čechy jsou ideálním místem pro letní dovolenou s dětmi. Najdete, zde řadu možností ke koupání, celou síť cyklistických cest, které protínají turistické trasy s celou řadou zajímavostí jako je národní přírodní rezervace Červené blato nebo krajinný park Terezino údolí v Novohradských horách.

V případě, že by Vám nevyšlo počasí a déšť by Vám zkazil výlet třeba na vrchol nejvyššího kopce na pomezí Blanského lesa Kleť, kde se nachází rozhledna a při dobré viditelnosti jsou odtud vidět i Alpy, nachází se zde i řada zámků, hradů a jiných například technických památek jako Buškův hamr u Trhových Svinů, pozůstatky koněspřežky a mnohé další.

Ubytování České Budějovice

Teď je třeba vyřešit ubytování. Nejvýhodnějším místem na ubytování pro Vaše výlety po jižních Čechách bude město České Budějovice, které je strategicky umístěno uprostřed Jihočeského kraje, takže budete mít všechny zajímavosti na dosah ruky. I centru Českých Budějovic můžete najít hotel nebo penzion nabízející poměrně levné ubytování.

V okruhu 20 kilometrů dojedete na zámek Český Krumlov nebo do lázeňského města Třeboň. Blíže pak najdete například zámek Hluboká nad Vltavou s Alšovou jihočeskou galerií a překrásným parkem okolo.  Nedaleko Českých Budějovic se nachází Trocnov, kde se narodil Jan Žižka z Trocnova.

Trošku dále od města České Budějovice, ale stále asi v hodinovém dojezdu se dostanete i na Šumavu, do Novohradských hor anebo na Lipenskou přehradu, která nabízí kromě koupání také řadu dalšího vyžití od Stezky korunami stromů až po wellness zónu se saunou a bazény s výhledem na Lipno.

Dovolená v jižních Čechách Vás jistě nadchne díky pestrosti a nabídce služeb pro dospělé i děti a budete se sem rádi vracet rok co rok.

Comments are closed.