REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Kácení stromů bez problémů

Co si vůbec představíte pod pojmem rizikové kácení stromů? Jde o to, že některé špatně umístěné stromy mohou být přítěží jak pro Vás, tak i pro Váš majetek. Představte si například, že přijde silná bouřka a vítr, strom se zlomí a spadne přímo na Váš dům, auto nebo blízkého člověka. Bohužel i takové věci se stávají a neštěstí si oběti nevybírá, proto je nesmírně důležité strom, který se nachází v oblasti, pro kterou by mohl být rizikem pokácet.

Jenže nastává další problém. Kácení takového stromu, který například stojí mezi dvěma domy, není lehkým úkolem. Je to další okamžik, kdy byste mohli ohrozit sebe nebo kohokoli jiného. Stačí jeden špatný výpočet a neštěstí je na světě. A pak budete Vy tím viníkem, který vše způsobil. Je to opravdu velký risk pouštět se do takových nebezpečných akcí sám, bez potřebného vybavení a zkušeností. Ale existuje řešení. Můžete si najmout firmu, která se zabývá přímo těmito úkony. Raději se spolehněte na odborníky, kteří přesně vypočítají místo, kam strom může spadnout, aniž by způsobil nehodu. Ani s následnou likvidací nebudete mít žádné starosti. No není tohle lepší varianta, než tenhle riskantní krok podstupovat bez dohledu profesionálů.

Nejde pouze o to rizikové kácení, takovou firmu si můžete povolat na kácení jakýchkoliv stromů a stromků. Nejčastěji se s tímto problémem setkáváme ve velkých městech, kde je velké množství domů a aut na ulici a tím pádem málo prostoru, který je pro pokácení potřeba. Například v Brně je rizikové kácení stromů na denním pořádku, ale naštěstí se můžeme spolehnout na zkušené pracovníky, kteří jsou schopni problematické stromy pokácet postupně od vrcholu a opatrným spouštěním dolů i velmi rizikové stromy pokácet.

MELOUNOVÁ, s.r.o.
Klímova 2053/14
616 00 Brno
IČ: 29209382

Údržba zeleně, Vladimíra Melounová
Klímova 2053/14
616 00 Brno
IČ: 41573773

Telefon: +420 549 252 501
www.udrzbazelenebrno.cz

Comments are closed.