REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Jaká vodovodní baterie vám umožní nejvíc ušetřit?

Pokud si prostudujete nabídku vodovodních a dřezových baterií na eshopu www.drezova-baterie.cz, určitě vám bude vrtat hlavou, které z baterií jsou ty nejúspornější. Pokud chcete odpověď, je to termostatická baterie. Ovšem je třeba říci, že se nehodí instalovat vždy a všude.

 

Úspory činí až 50 %

Záleží jenom na vás, jaká vodovodní a dřezová nebo umyvadlová či jiná baterie vás nadchne. Ovšem v případě, že preferujete co největší úspory, vaší volbou nejspíše bude termostatická baterie. Podstatné je, dokáže automaticky regulovat teplotu. Hodnotu požadované teploty si můžete podle potřeby a požadavků nastavit. Pro samotnou instalaci termostatické baterie nejsou výkyvy tlaku vhodné, stejně tak je problematické její umístění v případě, že se často zanáší roury. Díky této vodovodní baterii vždy získáte přesně tolik vody, kolik potřebujete, a v takové teplotě, jakou požadujete.  Pozoruhodné je, že úspory mohou dosáhnout hodnoty až 50 %, což už je opravdu citelný posun. Tato úspora se přitom týká jak vody, tak energie.

 

Páková baterie umí spořit náklady

Při vybírání baterie budete také stát před otázkou, zda je lepší kohoutková baterie nebo

páková baterie. Termostatická baterie je jedině páková, aby umožnila smíchání vody na přesnou teplotu. Ovšem i v případě, že z nějakých důvodů nepožadujete termostatickou baterie (nevyplatí se ji instalovat v místě, kde je třeba často přenastavovat teplotu apod.) je z ekonomického pohledu jednoznačně lepší páková baterie. Kohoutková baterie se hodí hlavně do retro interiérů a její používání s sebou nese určitá úskalí. Musíte pro její nastavování používat obě ruce. Dochází k  plýtvání, protože než se vám podaří nastavit přesnou teplotu, odteče dost vody. Samozřejmě je kritériem šetření i cena. Můžete vybírat modely od různých výrobců a dodavatelů, například Novaservis, Ravak, Jika, Aqualine, Fiore, Ideal Standard, La Torre. Chcete-li porovnání cen, nejlepší srovnání provede heureka.

 

Comments are closed.