REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Začněte den s vonícím šálkem čerstvé kávy!

Pití kávy patří k populárním zvykům lidstva. Určitě už jste vyzkoušeli rozmanité druhy tohoto moku s nezaměnitelnou intenzitou. Jakou kávu si však dopřát, abyste měli úžasný požitek při každém loku? Existují nespočetné druhy pocházející z nejrůznějších koutů zeměkoule. Podívejte se na oblíbené italské značky Attibassi, Barbera, Lavazza, Brasiliana a jiné skvosty.

V Itálii si pošmáknete

Máte-li v lásce kávu se středním obsahem kofeinu, je pro vás Barbera jako stvořená. Jejím producentem je jedna z nejstarších pražíren Barbera v Messině na Sicílii. Kombinace zrn Arabica, které jsou pomalu praženy, jí dávají neocenitelnou vůni. Tento druh lze využít k přípravě cappuccina, espressa i latté macciato. Další unikátní značkou je Attibassi, která má svůj původ v Boloni už od roku 1918. Jmenuje se po dvou cukrářích, kteří mají co do činění s jejím zrodem, Agostino Atti a Marco Bassi.

Dejte si do nosu

Svou atraktivitu si získala zrnková káva Lavazza, která je oblíbená i v České republice. Za zmínku stojí i Jolly Caffé, která vznikla ve Florencii v roce 1953. Toto jedinečné italské espreso se pyšní ochrannou známkou a celosvětovým uznáním. Pije se ve Spojených arabských emirátech, Rusku, Evropě i Jižní Korei. Začátek 19. století patří nejen významným objevům, ale i kávě Molinari. Svou popularitu si získala nejen v Itálii, ale i v dalších zemích světa.

Symbol pohody z Itálie

Příjemná chuť zrnkové kávy Mauro se rozvinula už v roce 1949 z Kalábrie. Společnost Caffé Mauro používá k výrobě kávy moderní techniku a přitom si zachovává skvělé aroma. Určitě stojí za zmínku, že je tato firma jedním z předních sponzorů fotbalového gigantu Juventus Turín. Posledním tipem na závěr je osvědčená káva Segafredo, která vznikla v roce 1973. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv italskou kávu, neuděláte chybu.

 

Comments are closed.