REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Pít anebo nepít kávu?

Jste silnými pijáky kávy anebo se této pochutině tekutého stavu raději vyhýbáte, protože prý zatěžuje lidský organismus? Ať už si myslíte o kávě cokoliv, jedno je jisté. Nic nepřekoná její osvěžující vůni a excelentní chuť. Zákazníky prověřený e-shop s kávou www.skvela-kava.cz nabízí nejlepší mletou i zrnkovou kávu pocházející z nejrůznějších končin světa, tak proč neokusit závan orientu anebo Itálie?

Co všechno tento životabudič obsahuje?

Odborníci se shodují na tom, že by měl člověk vypít tolik kávy, kolik potřebuje. Malým dětem a těhotným ženám se tento mok nedoporučuje kvůli kofeinu, ale střední generace si nedokáže bez šálku ranní kávy svůj den ani představit. V České republice oblíbená turecká káva může dráždit trávicí trakt, proto ji lze nahradit variantami s nižším obsahem kofeinu. Jak už bylo řečeno, obsahuje mletá káva i zrnková káva kofein. Co jste možná nevěděli, je to, že se pyšní rovněž antioxidanty. V zelených kávových zrnech najdete také sacharidy, tuk, vodu, vlákninu, draslík, hořčík či bílkoviny. Podle nejnovějších výzkumů obsahují zelená pražená zrna na 200 látek, jež mají pro lidské tělo kladný význam.

Proč se kávě nevyhýbat?

Někteří lidé si oblíbili zrnkovou formu, jiní se přiklánějí k rozpustné. Čerstvě umleté italské kávě se prostě nic nevyrovná. Jakmile jednou ochutnáte jedinečnost světově proslulých značek, zapomenete na klasickou českou tureckou. Ať už chcete skvěle odstartovat den anebo si zpříjemnit odpolední posezení s rodinou, vždy upějete. Vždyť pitím kávy chráníte díky antioxidantům svůj kardiovaskulární systém a dokonce odháníte vznik rakoviny. Pokud si myslíte, že by se měl pít tento lahodný mok s malou sklenicí vody, mýlíte se. Není třeba, ale je to stylové. Pakliže jste dostali chuť na voňavý hrnek kafe, udělejte si radost a zaměřte se na prodej italské kávy a kávovarů, nespresso kapslí a gourmet produktů z e-shopu www.skvela-kava.cz.

 

Comments are closed.