REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Jaké existují vodovodní či dřezové baterie a jak vybrat tu správnou?

Rekonstruovali jste kuchyň či koupelnu se vším všudy, tedy i s výměnou potrubí? Nebo třeba jenom bojujete s kapajícím kohoutkem a dospěli jste k názoru, že než stále opravovat neopravitelné, je lepší koupit novou vodovodní a dřezovou baterii? Ať tak či onak, pokud pokukujete po nové baterii, podívejte se na eshop www.drezova-baterie.cz/. Najdete tam širokou nabídku k vaší plné spokojenosti.

 

Prodloužená záruka je výhodou

K výběru vodovodní či dřezové baterie je potřeba přistoupit komplexně. Cena je samozřejmě důležitá. Jde o to nakoupit levně, ale nikdy by cena neměla být jediným hlediskem výběru. Podstatné je zajímat se o životnost baterie, o kvalitu a o záruku. Je lepší, když má baterie prodlouženou záruku na 5 nebo dokonce 7 let. Někdy to bývá i tak, že je například záruka 2 roky na tělo baterie a 5 na kartuši. Lepší ovšem je, když je prodloužená záruka na baterii jako celek.

 

Pozor na správnou rozteč

Nejjednodušší rozdělení baterií je podle místa. Baterie může být kuchyňská dřezová, umyvadlová, vanová, sprchová a bidetová. Dále se dělí ještě podle způsobu umístění, kdy může být baterie stojánková, podomítková a nástěnná. Pro správný výběr musíte znát také rozteč přívodního potrubí. V našich krajích se setkáte se dvěma roztečemi, a sice 100 mm a 150 mm. Dá se provést redukce ze 100 mm na 150 mm a naopak, ale nevypadá to esteticky a je to zbytečná práce vzhledem k tomu, že je na trhu dostatek baterií se správnou roztečí.

 

Největší úspory přinese termostatická baterie

Z pohledu ovládání potom je k dispozici baterie kohoutková a páková. Kohoutková baterie je klasikou, která se ale dnes už příliš neprodává. Nahradila ji úspornější a snadněji ovladatelná páková. Podle způsobu regulace vody potom rozeznáváme baterii pákovou mísící a termostatickou.  Nejvíce vody ušetří termostatická baterie.

 

 

Comments are closed.