REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Průvodce výběrem vodovodní baterie …

V případě, že vybíráte vodovodní baterii, musí vyhovovat různým kritériím. Pokusíme se vám vytvořit malého průvodce, který vám nastíní, na co si dát při koupi vodovodní kuchyňské či umyvadlové baterie pozor! Potřebujete-li získat přehled o tom, co vůbec náš trh nabízí, prostudujte si e-shop Drezova-baterie.cz. Tento internetový obchod vám nastíní různé možnosti.

 

Promyslete si svoje požadavky

 

Stanovte si nejdříve, jakou baterii budete potřebovat. Zda vybíráte kuchyňskou-dřezovou, umyvadlovou nebo do koupelny. Dále si uvědomte, jaké máte rozvody a rozteč. Zda vyústění přívodu vody je přímo do umyvadla, dřezu či vany, tehdy je potřeba baterie stojánková, nebo vyúsťují-li roury ze zdi a potom nezbývá, než sáhnou po baterii nástěnné. Zjistěte si, zda je rozteč 150 mm nebo 100 mm. Nyní už je stovková varianta zastaralá, užívá se běžně 150 mm. Zaměřte se i na to, nepotřebujete-li, aby měla baterie i nějaké specifické prvky, existují například baterie se speciální lékařskou pákou, s připojením na pračku nebo myčku. V nabídce je kohoutková a páková baterie, rozhodněte se pro jednu z nich. Vymezili jste si velmi přesně jaké baterie, nyní budete posuzovat jejich vlastnosti.

 

Zohledňujte životnost a záruku

 

Především si u baterií zjišťujte její životnost. Zkoumejte materiál kartuše a její provedení. Právě na něm životnost z velké části závisí. I když samozřejmě chcete nákup baterie pořídit levně, někdy se vyplatí si raději trochu připlatit a koupit baterii s opravdu kvalitní kartuší, která vydrží dlouhé roky. Také mějte na paměti záruku baterie. Je výborné volit si baterii s prodlouženou zárukou, někteří výrobci nabízí například i sedmiletou. Pokud dojde k nějakým záručním opravám, velmi tento krok oceníte. V každém případě by cena rozhodně neměla být jediným kritériem vašeho výběru.

 

Comments are closed.