REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Podle čeho si vybrat vodovodní či dřezovou baterii?

Vybíráte umyvadlovou, koupelnovou nebo dřezovou, kuchyňskou vodovodní baterii? Určitě nechcete nakupovat draze. Buďte ale ujištěni, že na e-shopu www.drezova-baterie.cz si vyberete kvalitní a přitom cenové dostupnou baterii. Pokud nevěříte, cenové srovnání vá ukáže heureka.

 

Dejte si pozor na životnost a usazování vodního kamene

I když samozřejmě nikdo nechce nakupovat předražené zboží, pravda je, že rozhodování co koupit a co nikoli by neměla ovlivňovat jenom cena, tedy vstupní investice. Berte ohled třeba i na životnost baterie. Které baterie mají nejdelší životnost? V tomto ohledu hraje roli celá řada parametrů. Například když vyberete dřezovou kuchyňskou baterii, která má velký průměr těla, můžete si být jisti, že se v ní nebude usazovat tolik vodního kamene jako v jiných druzích baterie, tedy těch, které mají naopak úzké tělo.

 

Obrovské úspory s termostatickou baterií

Dále významné úspory získáte, pokud se v centru vaší pozornosti ocitne termostatická baterie. Velmi optimistické odhady říkají, že umí ušetřit až 50 % a to nejenom vody, ale také energie potřebné na ohřev. Ovšem tím další úspory spojené s nákupem nové vodovodní baterie ani zdaleka nekončí. Musíte se také rozhodnout, zda je pro vás lepší páková baterie nebo naopak kohoutková baterie. Jestliže chcete termostatickou baterii, tak ta je páková. Je naprosto samozřejmé, že páková varianta je mnohem úspornější.

 

Víc vám ušetří páková varianta

Uvědomili jste si někdy, kolik vody vyplýtváte, když seřizujete správnou teplotu u kohoutkové baterie? Možná byste byli velice překvapení. Současné trendy mluví jednoznačně pro pákové baterie. Jejich údržba je totiž mnohem jednodušší, stejně tak ovládání. Studená a teplá voda se mísí přímo v těle baterie, takže plýtvání vodou při regulaci se smrskává na minimum. Kohoutkové typy baterií jsou obvykle retro baterie určené do interiérů koupelen a kuchyní s nádechem starobylosti.

 

Comments are closed.