REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Jak ušetřit až 70% vody? Perlátory dokážou divy !!!

O šetření vody by nejvíce mohli vyprávět lidé z Libereckého kraje, kde voda dle dlouhodobých průzkumů stojí vůbec nejvíce ze všech koutů České republiky; zdejší obyvatelé zaplatí za m3 přes 100 Kč. Nijak zanedbatelná však cena vody není ani ve většině dalších regionů, kde za 1 000 litrů této tekutiny zaplatíte nejčastěji něco mezi 80 a 90 korunami. Není proto divu, že v hlavách čím dál tím více Čechů vyvstává otázka: Jak ušetřit vodu? Způsobů je hned několik. Jedno z efektivních řešení pro domácnosti i kanceláře a odpoveď na tuto otázku představují perlátory. Víte, o co se jedná a k čemu slouží?

K čemu jsou perlátory?

Perlátor je součástka vodovodní baterie, která se instaluje do koncové části a kterou většina z nás zná jako kovovou síťku, jejíž hlavní funkce jsou tři. Zaprvé je to zachycování a ochrana proti mechanickým nečistotám, zadruhé zjemnění proudu vody a zabránění nežádoucímu cákání všude kolem, a za třetí provzdušnění vody.

Speciálním typem jsou pak úsporné perlátory, které ještě navíc omezují průtok vody, v důsledku čehož dochází k zesílení proudu s menším průtokem. Z tohoto efektu plyne snížení spotřeby vody a to v některých případech až o neuvěřitelných 70%!

Jak již bylo výše zmíněno, perlátory mají povahu kovových sítek a z toho vyplývají i možná rizika. Sítkům totiž hrozí nejen ucpávání nečistotami, ale rovněž usazování vodního kamene.

Nechte si poradit od odborníků

Než se proto rozhodnete před koupí vybírat mezi konkrétními perlátory, doporučujeme pečlivě vybrat specializovaný e-shop jako např. Dřezová-baterie.cz, který se vedle toho, že nabízí vodovodní a dřezové baterie, kuchyňské dřezy, perlátory či ramínka od různých výrobců, zaměřuje na proaktivní přístup k zákazníkovi, kterému dokáže vlídně a spolehlivě poradit, jak co nejlépe nakoupit v poměru cena/kvalita. Stejně tak neopomeňte pročíst servery typu portálu Heureka, kde se po nastudování popisu produktu a k němu napsaných recenzí můžete ihned přesvědčit, zda vámi poptávané zboží je ověřeno zákazníky či nikoliv.

 

Comments are closed.