REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Rozteč je důležitá při nákupu …

Při nákupu vodovodní baterie musíme brát na vědomí důležitý aspekt a tím je rozteč. Ta totiž je jedním z hlavních aspektů při nákupu a každý prodavač se vás ptá, jakou máte, neboť jakmile nekoupíte správný rozměr, tak máte problém v podobě, výměny baterie na prodejně a hlavně zcela zbytečnou námahu.

Ono je totiž důležité vědět nejen rozteč ale i umístění, které prodejci může též pomoci s nabídkou a tím pomoci i vám později, neboť prodavač je profesionál a vždy se snaží vám dát takový výrobek, který je přesně pro vás nejlepší. Proto se můžete setkat i s otázkou, zda se jedná o stavbu panelovou staršího data, kde je standardní rozměr 100 mm, nebo se jedná o stavbu novější, či dokonce rodinný dům, kde přeci jen jsou rozteče různé a vždy podle projektu na danou stavbu.

Třeba pokud máte rodinný dům tak je dost pravděpodobné, že máte rozteč 150 mm a umístění baterie je takové, že může být třeba na boční straně vany. Každá baterie má totiž své specifika a hlavně jejich výběr je tak široká, že není člověka, co by si nevybral. Máte na výběr takové množství tipů baterií, že spíše máte problém než si vybrat kvalitní výrobek, jako spíše vybrat si pouze tip, který bude pro vás zrovna vhodný.

V poslední době se hodně lidé rozmýšlí spíše nad tím jaké ovládání používat, přeci jen jakmile máte děti, je jasné, že hledáte co nejbezpečnější a hlavně nejlehčí. V posledních letech se tak hodně rozšířili baterie s pákovým ovládáním, neboť tyto baterie se pro děti ovládají velice snadno. Ačkoliv někdo řekne, že nejsou možná bezpečné, neboť stačí sebemenší nešikovnost a pohnutí páky do strany a teče jen horká voda, tak ovšem všichni víme, že než se spustí horká voda, je to několik vteřin a za tu dobu se může voda nastavit přesně podle potřeby. Ovšem děti jsou šikovnější než my dospělí a vědí, že nejlepší nastavení je nechat páku přesně kolmo ke stěně, čímž dosáhneme vlažné vody, která postačí k opláchnutí rukou, vyčištění zubů a nespálí nás.

Páková baterie je prostě asi nejlehčí na ovládání a hlavně je i dostatečně úsporná, neboť k uzavření stačí stisknout, a pokud ji potřebujeme opět pustit, jen povytáhneme páku a již nám voda teče.

 

Comments are closed.