REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Jaký druh vodovodní baterie je nejlepší?

Připravujete se na koupi nové vodovodní baterie, ale pořád nevíte, pro jaký druh se rozhodnout? Vždyť nabídka prodejců je tak pestrá! Klíčovou roli hraje samozřejmě místnost, do které potřebujete vodovodní baterii pořídit. Obecně lze produkty rozdělit na dřezové, umyvadlové, vanové, sprchové, bidetové, termostatické či kuchyňské. Předtím než vstoupíte do obchodu, ujasněte si své požadavky anebo si nechte poradit od specialistů.

Pákové modely se hřejí na výsluní

Jakmile se začnete rozhlížet po prodejně s vodovodními bateriemi, zbystřete. Rádi byste si opatřili pákový, kohoutkový, bezdotykový anebo termostatický druh? Měli byste vědět, že do každého domu a bytu se hodí všechny modely. Pákové vodovodní baterie jsou bez pochyby nejlepší variantou výběru. Nejenže jsou praktické, ale dá se s nimi pracovat pouze s jednou rukou. To oceníte při vaření a pečení. Teplota vody i tlak se nastavují pákou. Pakliže prahnete po neobyčejném pákovém výrobku, zaměřte se na kvalitu kartuše. Tyto dvě keramické destičky mají dva otvory umístěné proti sobě. Pohybem páky jsou posouvány a otvorem pak protéká voda podle toho, jak s ní manipulujeme.

Klasika v podobě kohoutku?

Kohoutkové vodovodní baterie se hodí do interiérů s retro nádechem. Nutno říci, že jsou sice elegantní, ale nedokážou ušetřit vodu, tak jako pákové modely. Spotřeba vody může být vyšší až o 40%. Kohoutkové baterie se nehodí do kuchyní. Když máte špinavé ruce, umažete i kohoutky, protože se špatně ovládají. Pokud vám nezáleží na rodinném rozpočtu a preferujete design domácnosti, jsou pro vás kohoutkové vodovodní baterie jako stvořené.

Nejmodernější výstřelky techniky

Určitě už jste slyšeli o bezdotykových vodovodních bateriích, které se ovládají přetrhnutím paprsku. Vždy mají přednastavenou teplotu a tlak vody. Když už jsme u komfortu, nesmíme zapomenout na termostatické vodovodní baterie, které nabízejí nastavení stálé teploty vody. Tento jev oceníte zejména při rapidní změně teploty, například u sprchování.

 

Více na www.drezova-baterie.cz

 

Comments are closed.