REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Starožitné obrazy představují lákavou investici

Starožitné obrazy představují lákavou investici

Lidé se v dnešní době rozmýšlí více než kdy předtím, do jakého segmentu investovat, aby z dlouhodobého hlediska přinášel odpovídající zhodnocení. Možností je samozřejmě přehršel. My se v tomto článku však zaměříme na jednu, jež získává na stále rostoucí popularitě.

Z obecného hlediska lze tvrdit, že jsou to starožitnosti. Věci v dobrém stavu staré desítky až stovky let. Předměty, jejichž skutečná hodnota při prokázání původu neustále vzrůstá. Takže za několik let máte jistotu, že konkrétní věc bude mít jednoznačně vyšší cenu.

Za starožitnosti lze prohlásit nejrůznější předměty. Od starých hodin, přes sochy, military, koberce, exotické prvky, až po medaile, keramiku, porcelán a starožitné šperky. Jedním z velice žádaných sortimentů však stále zůstávají obrazy.

Umělecká díla jako výnosná cesta pro uložení peněz

V okamžiku, kdy proniknete do tajů starožitných obrazů budete ihned vědět, že na první pohled starodávně vyhlížející obraz není jen „starou“ věcí, ale cenným kusem od významného malíře. Starožitné obrazy protínají samozřejmě nejrůznější umělecké styly. Investovat můžete do tuzemských, ale také těch zahraničních autorů. Vybírat si mimo jiné lze z kreseb, akvarel, tisku i grafiky.

A mnohdy je pravidlem, že čím větší investice do obrazu, tím větší šance na následný prodej. Ano, spousta profesionálů se shoduje v tom, že díla za desetitisíce se prodávají daleko lépe než starožitné obrazy za několik stovek korun.

V rámci investice do starožitnictví je vhodné zmínit ještě jednu kategorii produktů. A tou je starožitný nábytek. V jeho případě toho můžete získat ještě daleko více. A to nejenom oku lahodící doplněk interiéru s rostoucí hodnotou, ale také praktickou součást domácnosti. Tu lze pohodlně využívat každý den dle vlastních potřeb.

Comments are closed.