REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Používejte pracovní brýle se správným tónováním zorníků

Moderní ochrana očí, která harmonickým způsobem kombinuje bezpečnost, funkčnost, kvalitu a design s cílem plnit požadavky plynoucí z razantního pokroku v oblasti průmyslu a řemeslné výroby – to jsou ochranné pracovní brýle uvex.

 

Účelem ochranných brýlí je chránit zrak a umožnit kvalitní vidění za každých světelných podmínek. Různá světelná prostředí vyžadují různé tónování zorníků. Značka uvex nabízí zorníky pro každé světelné podmínky. Všechny zorníky mají navíc ochranu proti UV záření v hodnotách minimálně UV 400. Čiré zorníky jsou určeny na pracoviště, kde je vyžadována ochrana proti mechanickým rizikům bez oslnění. Zorníky amber jsou určeny do prostředí, kde nehrozí oslnění a je požadován vyšší kontrast. Zorníky CBR nabízí uvolňující ostré vidění. Optimální antireflexní ochranu s vysokým stupněm propustnosti světla zajistí zorníky AR. Ochranu proti oslnění přirozeným světlem se zachováním rozeznávání signálních barev a efektem zvýšení kontrastu nabízí zorníky s hnědým zabarvením. Zorníky polavision redukují dráždivé odlesky od povrchu pomocí filtrace rozptýleného světla. Při proměnlivých světelných podmínkách je vhodné používat stříbrné zrcadlovky 53% a ochranu proti oslnění umělým i přirozeným světlem nejlépe zajistí stříbrné zrcadlovky 12%.

Šedé zorníky chrání proti oslnění přirozeným světlem se zachováním rozeznávání signálních barev.

Pokud si nejste jisti, jaké ochranné brýle jsou nejvhodnější pro dané pracoviště, kontaktujte pracovníky společnosti UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou, kteří vám ochotně pomohou s výběrem nejen vhodných ochranných brýlí, ale i s výběrem ostatních ochranných pracovních pomůcek značky uvex nebo můžete také navštívit nové webové stránky, kde v sekci poradenství produktů naleznete přehled typických oblastí použití společně s doporučením vhodných kombinací modelu brýlí, zorníků, povrchové úpravy a tónování. Navíc zde najdete i online interaktivního poradce, který vám pomůže najít tónování zorníků přímo na míru vašim potřebám.

https://www.uvex-safety.cz/cs/produkty/ochranne-bryle/?f=1386

https://www.uvex-safety.cz/cs/produkty/ochranne-bryle/

https://www.uvex-safety.cz/cs

Comments are closed.