REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Ztratili jste práci?

A nevíte co dále? Nezoufejte a začněte s hledáním té nové!

První kroky nezaměstnaného vedou na úřad práce. Ano i ty vaše by takové měly být. Nezapomínejte, že při ztrátě zaměstnání máte povinnost si hradit zdravotní pojištění. Ta však, po evidenci na pracovním úřadě, zaniká. Proto se nebojte a zaevidujte se.

Často zvaný „pracák“ vám totiž může často pomoci. Nejenže za vás bude po dobu evidence platit zdravotní pojištění, ale také se vám bude snažit zprostředkovat zaměstnání a v případě zájmu můžete zažádat o rekvalifikaci. Rekvalifikace vám mohou pomoci při získání dalšího zaměstnání, rozšíříte si díky ní obzory v oblasti, která je pro vás blízká.

Co se týká hledání práce, pracovní úřad vám může práci najít, ale neměli byste na něj spoléhat. V tom množství uchazečů o práci je těžké najít práci, o kterou byste právě vy měli zájem. Rozesíláním dobře napsaného životopisu a motivačního dopisu, můžete svoje šance na úspěch znásobit. Také nezapomínejte na známé a kamarády. Nikdy nevíte, zda se právě neuvolnilo místo u kamaráda ve firmě na pozici, která by vás zajímala a naplňovala.

Hledání práce vašich snů není snadné, ale za pomocí úřadu práce, možností rekvalifikací a hlavně s vaší iniciativou, se může brzy vše obrátit k lepšímu.

Comments are closed.