REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Na co si dávat pozor při hledání práce v zahraničí?

Nezaměstnanost je vysoká a právě proto spousta lidí odjíždí za prací do zahraničí. Existují ovšem spousty podvodníků, kteří se snaží právě na neznalosti cizinců vydělávat.

Pokud hledáte práci v zahraničí přes agenturu, nezapomeňte si ji řádně prověřit. Pokud po vás vámi vybraná pracovní agentura, která působí na území České Republiky, žádá poplatek za zprostředkování práce, již zde je něco v nepořádku. Personální agentury ve většině států Evropské unie, nepožadují poplatek za zprostředkování práce.

Pracovní agentura také musí mít povolení ke zprostředkování práce od MPSV. Jak si tuto informaci můžete ověřit? Jednoduše na portále MPSV najdete seznam povolených agentur.

Pokud budete mít při hledání práce štěstí, nezapomeňte si pořádně přečíst pracovní smlouvu. Měli byste podepisovat smlouvu pouze v takovém jazyce, kterému rozumíte. V případě jakýchkoliv nejasností konzultujte smlouvu s právníkem. Výhodou je možnost získání smlouvy ještě před odjezdem a podrobné prostudování všech náležitostí. Ve smlouvě by měla být jasně uvedena adresa zaměstnavatele, pracovní doba, výše mzdy a způsob jejího vyplácení.

Od personální agentury byste měli obdržet detailní informace o budoucím zaměstnavateli, pokud budete mít možnost, jeho existenci si i přesto ověřte.

Comments are closed.