REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Hledání práce v zahraničí

Od té doby, co je Česká Republika v Evropské Unii, nepotřebujeme pro práci po EU žádné pracovní povolení. Existují ale i výjimky jako je například Německo, Rakousko, Belgie, Francie apod. V těchto zemích nebývá získání pracovního povolení zrovna jednoduché, ale při sehnání práce v určitých oborech se jedná většinou o formalitu. Brána k novým zkušenostem se nám tedy otevřela a je škoda toho nevyužít. Práce v zahraničí nás můžu obohatit o nezapomenutelné zážitky a pomoci nám s budoucím pracovním uplatněním.

V zemích EU je především nedostatek pracovníků v oborech zdravotnictví, informační technologie a v nejrůznějších technických oborech. Proto nabídka práce právě v těchto odvětvích je bohatá. Jak ji ale nalézt? Existuje několik způsobů.

Často se vyplatí oslovit přímo firmy, které pracují ve vámi požadovaném odvětví. Zaměstnavatel tak uvidí přímý zájem o práci v jeho firmě, a pokud zašlete dobrý životopis a především motivační dopis, určitě to nějaký zaměstnavatel ocení.

Hledat práci na internetových serverech práce je další ze způsobů. Můžete také využít služeb zprostředkovatelské agentury, která vám práci v zahraničí ráda zajistí. Lidé také volí variantu hledání práce až po příjezdu do země. Jedná se o variantu pro více odvážné, ale často přímý kontakt dělá divy.

Comments are closed.