REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Posilovací stroj nebo věšák na prádlo?

Donedávna bylo hitem mít doma jakýkoliv cvičící nebo posilovací stroj, který právě ukazovali v televizních reklamách, ty ovšem většinou skončily jako bezvadný věšák na prádlo. Při výběru stroje, kterým chceme zlepšit svou postavu, musíme totiž dbát ohledy především na naše potřeby a nikoliv na módu.

Vždy je nutné stanovit si pravidla
Abychom cvičením dosáhli alespoň nějakého efektu při hubnutí nebo tvarování postavy, je potřeba dodržovat několik základních pravidel, zejména to, že nejlépe je na fitness stroji cvičit ráno, a to na lačno, to proto, že zásoby tzv. krevního cukru v těle jsou po spánku velmi malé a naše tělo proto musí mnohem dřív sáhnout do tukových zásob. Pak můžeme vesele hubnout.Pozor si však musíme dát na to, abychom si právě vybrali ten správný stroj.

Vybrat si správně
Při samotném výběru stroje je nejlépe poradit se přímo s trenérem nebo prodejcem, který nám na míru a s ohledem na naše tělesné a zdravotní dispozice poradí přímo na míru. Nesmíme se ovšem bát poradci prozradit, že máme například vysoký krevní tlak. V podstatě je však nákup posilovacího stroje vždy o tom, zdali se nám lépe běhá, šlape nebo raději zvedáme činky. Obecně však lze říct, že například rotopedy jsou jednoznačně vhodné pro osoby se zdravotními omezeními, neboť dvě třetiny váhy člověka sedí na sedle a mimoto jsou také nejšetrnější ke kloubům.

Důležitým aspekty při výběru domácího fitness stroje bývá také jeho cena, prostorová náročnost a hlučnost.Co se týče například běžeckých pásů, patří mez ivůbec nejhlučnější posilovací stoje, již zmiňovaný rotoped pak mezi nejtišší, mimochodem, také leckdy mezi nejlevnější. Rotopedy jsou vak vhodné pro posilování zejména spodní části těla. Pokud si tedy chceme budovat především ramenní svaly a silné paže, musíme sáhnout spíše po posilovacích věžích.

Comments are closed.