REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Střecha, která jen tak neshoří

„Už se nikdy nechci dívat, jak mi hoří střecha. A ani nemusím.“

            Nešťastně odhozený nedopalek cigarety v kombinaci se šílenými loňskými vedry zapříčinil na našem domě požár, který způsobil nemalé škody hlavně na střeše. Když pominu finanční škodu, kterou oheň udělal, nejhorší pro mne bylo dívat se, jak dům ovládají plameny, a nemoct nic dělat. A když si navíc uvědomím, jak snadno šlo této nešťastné události zabránit, je mi do pláče ještě dnes. Každopádně život šel dál a musel jsem se s tím poprat.

Dům byl bez střechy bohužel naprosto neobyvatelný, a proto jsem musel co nejdřív začít s opravou. Základy mi udělal kamarád, a to za pakatel, takže jsem s tím neměl skoro žádné starosti a zbytečné výdaje. Problém mi dělalo hledání vhodné krytiny. Neměl jsem totiž peníze ani čas hledat, jaké mám možnosti. Proto jsem své pátrání omezil pouze na internet, ve kterém jsem se orientoval dle ceny.

Náhodou jsem narazil na webové stránky http://www.capacco.cz, které nabízely střešní plastové krytiny za velmi pěknou cenu. V rychlosti jsem si přečetl i kvality produktů, z nichž jsem usoudil, že poměr cena/kvalita je zatím nejlepší. Co mne ale velmi zaujalo, byla deklarovaná samozhašivost střešní krytiny a obecně vysoká odolnost. Neváhal jsem a krytinu si objednal, sehnal jsem pokrývače a za měsíc jsem měl novou střechu.

Co čert nechtěl, o půl roku později se opakoval stejný scénář s cigaretou a horkem. Tentokrát ale s naprosto opačným výsledkem. K požáru došlo u souseda na střeše, jehož dům má jednu společnou stěnu s naším. Plameny byly obrovské a sahaly až k nám, a to nemluvím o jiskrách, které k nám lítaly. Měl jsem šílený strach, říkal jsem si, že znovu bych to stejně neštěstí neustál. A nakonec jsem nemusel. Plastová krytina Capacco totiž zůstala prakticky nepoškozená, nebo alespoň ne tak, abychom ji museli opravovat. Vyměnili jsme pouze pár tašek a měli jsme klid.

Od té doby nedám na krytinu Capacco dopustit, protože mi zachránila život. Dnes dokonce děkuji Bohu, že mi „nadělil“ omezený rozpočet a nutnost rychlého řešení situace s bydlením, což zapříčinilo nutnost rychlého výběru krytiny, kdy nejvíce rozhodujícím kritériem byla cena. A to, že jsme nakonec s naším kupem spokojenější, než jsme čekali, je bonus.

Comments are closed.