REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Aby se podnikání dařilo

Každý podnikatel si přeje, aby se mu v podnikání dařilo. Mnozí věří, že pokud budou investovat  nemalé prostředky do reklamy a marketingu, úspěch se musí dostavit.

Málo kdo ovšem řeší, jak jednotlivé aktivity do sebe zapadají. Reklama se řeší nahodile, a co funguje jednomu, nemusí být vhodné pro druhého. Nahodilá reklama bez jasné vize a cílů bývá většinou plýtvání penězi.

Jak tedy postupovat? Pokud chcete něčeho dosáhnout, musíte mít vizi. (Vize je vlastně reálný sen.)

Když máte vizi, můžete si stanovit reálný cíl. Jestliže podnikatel nemá jasnou vizi, neví vlastně, čeho chce dosáhnout. Vize je obraz v budoucnosti a udává směr, kterým se chcete vydat. Vize není měřitelná. Pokud jí chcete dosáhnout, musíte si stanovit dílčí cíle. Cíle jsou již měřitelné a lze je vyhodnocovat. Když máte vizi a cíle, stačí pouze určit cestu a prostředky, jak jich dosáhnout.

Nyní už stačí zvolit správný marketingový mix a stanovit jasný plán realizace tak, aby se jednotlivé aktivity doplňovaly a byly vzájemně provázané. Když budete vědět, co který den dělat, dosáhnete mnohem lepších výsledků. S tím vám pomůže marketingový plán.

Sestavení marketingového plánu není pro laika jednoduchý úkol. Firmám, které se marketingem nezabývají soustavně a nemají přehled o trendech a cenách jednotlivých marketingových aktivit se

určitě vyplatí využít možností konzultací a pomoci při sestavování marketingového plánu s některou z odborných marketingových společností.

Podrobné informace o problematice sestavení a realizace marketingového plánu se dozvíte například u marketingové společnosti ANERI s.r.o. z Liberce. Tato společnost ANERI navíc nabízí konzultaci z oblastí marketingu zdarma.

https://www.aneri.cz/sluzby/firemni-poradna/

https://www.aneri.cz/sluzby/reklamni-plochy-reklamni-predmety/

https://www.aneri.cz/2019/08/27/aby-se-podnikani-darilo/

Comments are closed.